onsdag den 19. februar 2014

Forsøg med Tørstoffer

Forsøg med Tørstoffer
Hypotese: Forsøget går ud på at finde en metode til at formindske vores udslip af CO2, ved at fordampe vandet i 50ml. Cola, Cola light og Juice. Hvis man fordamper vandet (H2O) i en væske, så vil den selvfølgelig fylde mindre. Og derfor ville man kunne spare mere på energien i transport. Fx fylder Colaen fem gange mindre efter at være blevet fordampet. Hvilket betyder at på et fly fra Fx USA som kan indeholde, lad os sige 10.000 liter. Cola, kan man i stedet transportere 50.000 liter.

Praksis: Vi startede med at finde Cola, Cola light og Juice. Herefter begyndte vi med 200ml. Cola Light. Vi brugte en gasbrænder til at fordampe Colaen. Det tog 38,57 sekunder, hvilket vil sige, at det cirka vil tage 1,4 timer at fordampe vandet fra en halvlitersflaske. Dette vil også sige, at det ville tage 5,6 timer at fordampe en 2-litersflaske. Det ville tage os 585,33333 dage eller 14000 timer at fordampe nok til et fly, hvis vi går ud fra at det kan indeholde cirka 10.000 liter. Vi gik dog hurtigt fra idéen med at bruge en gasbrænder til at få det til at fordampe, da det tog for lang tid, og da vi ikke kunne ramme det præcise tidspunkt hvor vi havde tørstofferne. Dette medførte at det hele brændte på og vi blev nødt til at gøre det et par gange, inden det gik op for os at det ikke kunne lade sig gøre.
Efter at have prøvet med gasbrænder og 200 ml. i noget tid gav vi op på det område, og vi forsøgte med at komme 50 ml. i en ovn i stedet, og det virkede bedre. Vi startede med at sætte dem i ovnen ved 100c. Det tog meget lang tid for det at fordampe. Da weekenden var ovre kom vi op til ovnen og det hele var forkullet. Så vi prøvede igen, denne gang prøvede vi det dog med 200c. Det tog kun 1,15 timer at få det til at fordampe. Og denne gang var der kun tørstofferne tilbage. Nedenunder kan du se et skema for vor lang tid det ville tage for hver af de metoder vi har brugt til at få væsken til at fordampe.

Metode                    Tid pr. liter
Gasbrænder                   2,8 Timer
Ovn 200c.                         23 timer
Ovn 100c.                                 15 dage


Ingen af de ting vi har afprøvet vil kunne lade sig gøre, de vil i alt fald ikke formindske vores forbrug af CO2. Da der også bliver udledt CO2 ved forbrændinger og ved respiration.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar