Smagsområder på tungen
Vi vil lave nogen småkager som nogen af dem er søde og de andre er stærke.
Hypotese: det stærke kan man smage bagerst i munden og det søde kan man smage på tunge spidsen.
Ingediesner for de søde småkager: 1 dl mel, 1 dl havergryn, 1 kop brun farin,-
½ dl smeltede smør, 2 spsk sukker, 1 tsk bagepulver udrørt i 2 spsk kogene vand.
Ingediesner for de stærke småkager: 1 dl mel, 1 dl havergryn, ½ dl smeltede smør, 1 tsk bagepulver udrørt i 2 spsk kogene vand, 1½ dl chili, 3 spsk sorte pebperkærner
Sådan gør du. de søde: leg mel og havergryn i en skål tilset sukkeret. Smelt smørret i fx mikrobølgeovnen eller en gryde og hæld det ned til resten. leg bagepulveret i en kop og hæld det kogte vand oveni. Læg dejen ud på en bageplade til der er ca. 20 stykker. Put det i ovnen 15 min på 200 grader i varmluft.
Sådan gør du. de stærke: leg mel og havergryn i en skål tilset chilien. Smelt smørret i fx mikrobølgeovnen eller en gryde og hæld det ned til resten. tilset pebperkærnerne leg bagepulveret i en kop og hæld det kogte vand oveni. Læg dejen ud på en bageplade til der er ca. 20 stykker. Put det i ovnen 15 min på 200 grader i varmluft.
hvad skete der:
Lavet af Laurits Harald Rune og Kristoffer
Ingen kommentarer:
Send en kommentar